Sunday, June 6, 2010

ACE!

Yes, I'am a Oracle ACE! This encourage me even more to invest in the Oracle community.
Below the press release of my company (in Dutch).


‘16e Oracle ACE: APEX helaas gratis’

Alkmaar, 4 juni 2010 – Oracle heeft Learco Brizzi, eigenaar van Itium, benoemd tot Oracle ACE. Het Oracle ACE programma is in het leven geroepen als aanmoediging voor personen die waarde toevoegen aan het Oracle netwerk en hun Oracle-ervaring delen met behulp van artikelen, trainingen, weblogs of presentaties. Brizzi ziet zijn benoeming als blijk van waardering maar vooral als aanmoediging om verder te gaan met APEX: “Met APEX 4.0 geeft Oracle aan APEX serieus te nemen, maar er is nog veel meer mogelijk.”
APEX-pionier
Na zijn studie Bedrijfskundige Informatica (1993) verdiept Learco Brizzi zich in Oracle technologie. Dit leidt in 1999 tot de oprichting van Itium BV. In 2004 wordt voor het eerst zijn interesse voor APEX gewekt. Muziekproducent en dance evenementen organisator ID&T vraagt Brizzi een webwinkel te ontwikkelen voor dance-muziek. Dance-tunes.com werd ontwikkeld met Oracle APEX, inclusief de integratie met e-mail, rapportages en internetbetalingen. Dit was wereldwijd een van de eerste serieuze APEX toepassingen.

Direct aan de slag
Zijn enthousiasme voor APEX uit Brizzi in zijn presentaties, trainingen, artikelen en bijdragen aan de Oracle community. Als bestuurslid van de Oracle Gebruikersclub Holland (OGh) heeft hij in maart de goed bezochte Oracle APEX Dag georganiseerd. Brizzi: “Regelmatig krijg ik de vraag wat nou het geheim van APEX is? Mijn antwoord is altijd hetzelfde: APEX is voor programmeurs een uitkomst; op redelijk eenvoudige wijze kunnen ze met vertrouwde technieken gelikte internettoepassingen maken. Ze kunnen direct aan de slag. In die eenvoud schuilt voor mij het geheim van APEX.”

ACE benoeming
Al zijn inspanningen zijn niet onopgemerkt gebleven; Brizzi werd recent benoemd tot Oracle ACE. ACE’s worden voorgedragen door leden van de Oracle Community voor hun bijdrage aan die Community. Brizzi werd voorgedragen door Shintaro Nagaoka van Oracle Benelux, o.a. wegens zijn frequente inhoudelijke bijdrages en kennisoverdracht tijdens zijn APEX-trainingen. Brizzi is blij met de erkenning, maar ziet zijn benoeming vooral als startpunt: “Ik wil Oracle APEX meer en breder onder de aandacht brengen. Steeds meer organisaties zien in dat APEX een zeer goede opvolger van Forms of alternatief voor Java is.” 

Brizzi denkt dat vooral de snelle en eenvoudige ontwikkeling mensen aanspreekt: “Met versie 4.0 geeft Oracle duidelijk aan dat het ze menens is met de (door-)ontwikkeling van APEX. Dat blijkt uit de veelvuldig geupdate ‘statements of direction’. Door de vele features (zowel voor programmeurs als eindgebruikers) is APEX volwassen geworden en sluit helemaal aan op de huidige Web 2.0 en AJAX tijd. Omdat PL/SQL door Oracle ook verder wordt doorontwikkeld, worden de mogelijkheden van APEX impliciet uitgebreider. De veelheid aan presentaties en de activiteit op de fora geeft aan dat APEX steeds populairder wordt. Aan die ontwikkelingen hoop ik een bijdrage te kunnen leveren.” 

Positionering van APEX
Het plezier van werken met APEX en de enthousiaste reacties van de klanten hebben ertoe geleid dat Itium zich inmiddels hoofdzakelijk toelegt op APEX. Brizzi: “Ook klanten die al met Oracle werken, denken bij het starten van een internet project vaak in eerste instantie aan Java. Het is altijd weer een mooi moment als ze inzien dat APEX voor hen een veel aantrekkelijker alternatief vormt. Dat APEX steeds meer mensen weet te bekoren, blijkt ook uit de opkomst op evenementen, trainingen en op internet.” 

Oracle zou volgens Brizzi de aandacht beter evenredig kunnen verdelen tussen Java en APEX: “Wellicht druist dat in tegen het ingeslagen pad van Oracle, maar APEX is een zeer aantrekkelijk alternatief voor Java. Het wordt tijd dat APEX een betaald product wordt, om op die manier de sales (en marketing) van Oracle meer in beweging te krijgen voor APEX.”Over Itium
Itium creƫert ICT oplossingen om het succes van haar klanten te vergroten. Dat doet Itium door het leveren van kennis, ervaring en capaciteit op het gebied van Oracle. Itium bestaat uit enthousiaste Oracle professionals met passie voor het vak en jarenlange ervaring in het automatiseren van bedrijfsprocessen. Itium laat bedrijfsprocessen efficiƫnter en eenvoudiger verlopen door het leveren van volledig afgestemde automatisering. In alle werkzaamheden kiest Itium voor een flexibele en persoonlijke benadering. Itium is gericht op vakmanschap en gewend te sturen op resultaat.

No comments: